#3 Att svaja med kroppen som en fura i full storm och ha händerna i fickor som sitter i brösthöjd på jackan när man går på stan

Östen Slam, 21, tar en tur på stan. Man kan ju inte sitta hemma hela dagen. Snaggen som kröner hans hjässa skär genom stockholmsvinden som en plog. Han går snabbt, med stuns i steget, för att alstra energi nog att knuffa omkull den som råkar komma i hans väg. Den nya jackan med mudd som får Östens överkropp att se ut som en hangranat – eller en ananas – är utrustad med fickor som sitter i brösthöjd. I dem har Östen stoppat sina händer så att armbågarna står ut från kroppen som vingarna på ett Spitfireplan.

När han går Götgatan ned mot Willysbutiken svajar han taktfast med överkroppen, enligt den rytm som gångtempot dikterar, från höger till vänster. Östen gillar att ta upp så mycket plats i tillvaron som det går. Östen ser sig själv som ett vandrande hot om våld. Och det känns jävligt bra.

Östen svajar som en fura i full storm och detta svajande och vajande ackompanjeras av ett nollställt och argsint ansiktsuttryck. Det är respekt han vill ha, och det får han. Ibland. Många förbipasserande delar snällt med sig av lite svängrum i stadsbilden.

Armarna och händerna som genom sin placering i de högt belägna fickorna hålls ständigt lyfta signalerar till andra män att Östen är redo att slåss - här och nu. Vitnaden i Östen Slams tätt sammanpressade läppar säger att det här är hans gata – ingen annans.

Östen svajar in på Willys. Och han är fa-an inte där för att kolla på nå’n jävla paprika, svampsatan eller något tvålhelvete – han ska kolla in lite schysst kött. Sen ska han gå hem och spela slaktspel på datorn; fatta att han fa-an inte tänker vika för någon då heller.

Östen har inte så många kompisar. Det är därför han svajar, kan man säga.

***

Kommentarer
Postat av: Anonym

Haha! Fa-an bra.

2009-03-19 @ 19:01:17
Postat av: Johan

Haha! Fa-an bra.

2009-03-19 @ 19:01:55
Postat av: Dessi

Haha! Fa-an bra.

2009-03-22 @ 16:39:21
Postat av: Sofe

Göra sig lustig över hobbyturkar... fyndigt, hippt och originellt!

2009-03-23 @ 01:52:00
URL: http://sophedeluxe.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0